ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ κ.Αλέξανδρου Βαρβέρη με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.Κώστα Μενουδάκο

Στο επίκεντρο της συζήτησης η νέα πιλοτική υπηρεσία του Φορέα για τους εν δυνάμει συνταξιούχους

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ.Κώστα Μενουδάκο και Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε χθες, 7 Νοεμβρίου 2023, ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, με στόχο τη διασφάλιση της δέουσας προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εν δυνάμει συνταξιούχων που θα ενημερώνονται από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας καινοτόμας δράσης που αναπτύσσει.

Η εν λόγω υπηρεσία, που θα ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2024 από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά από τον e-ΕΦΚΑ, 6 μήνες πριν την υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης, για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει. Μέσω της νέας υπηρεσίας επιδιώκεται, αφενός να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία του ασφαλισμένου και αφετέρου να εκδοθεί ταχύτερα η σύνταξή του.

Ουσιαστικά, ο e-ΕΦΚΑ εγκαινιάζει υπηρεσίες όπου για πρώτη φορά το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη κι όχι ο πολίτης στο κράτος.


                                                            Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

εικονα 1