Μία απάντηση για υπεύθυνη ενημέρωση

Αθήνα, 1 Μαρτίου 2017

 

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ στο από 22/2/2017 Δελτίο Τύπου (βλ. http://bit.ly/2lRLCud) προχώρησε, όπως άλλωστε όφειλε και θεωρούσε αναγκαίο για την ενημέρωση εργαζομένων και ασφαλισμένων, σε μια πρώτη απάντηση στην από 21/2/2017 ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ (βλ.http://bit.ly/2lPlTUO), στα κείμενα των οποίων και παραπέμπει καθέναν που θέλει να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους και αναλόγως και υπευθύνως να αξιολογήσει και να κρίνει.

Την επόμενη κιόλας μέρα 23/02/2017 οι ΠΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ΠΟΠΟΚΠ εξέδωσαν δελτίο τύπου (βλ. http://bit.ly/2lS019S) για το περιεχόμενο του οποίου επίσης παραπέμπουμε στο σχετικό κείμενο, που δημοσιεύθηκε και βεβαίως για την κρίση και την αξιολόγησή του.

Αντιπαρερχόμενη η Διοίκηση τα όσα στο κείμενο αυτό καταγράφονται όπως επίσης και τους χαρακτηρισμούς περί «πεμπτοφαλαγγιτών» τους οποίους μετέρχονται, θεωρεί αναγκαίο να επισημάνει την κατάληξη του κειμένου αυτού...

«...'Οσο για την αναφορά σε καλοπροαίρετους χτύπησαν λάθος πόρτα. Τις συγκεκριμένες αλλά και τις συνολικές πολιτικές τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων αντίστοιχων Κυβερνήσεων τις πολεμάμε από την πρώτη μέρα γι αυτό ούτε καλή «προαίρεση», ούτε καλή «προδιάθεση» έχουμε γενικά απέναντί τους.». 

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ θεωρεί τέλος απαραίτητο να υπενθυμίσει ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει με συνέχεια, συνέπεια, πληρότητα και υπευθυνότητα για κάθε θέμα που αφορά τον ΕΦΚΑ, τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους, έχοντας πάντα τόσο την καλή προαίρεση όσο και την ίδια διάθεση γι’ αυτό.