ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 25/6/2021

Kατάληψη κτηρίου του e-ΕΦΚΑ στον Πειραιά

Με αφορμή την κατάληψη του κτηρίου του e-ΕΦΚΑ στον Πειραιά (Λεωχάρους 26), η Διοίκηση αναφέρει:

Είναι άξιο λόγου και απορίας οτι οι συνδικαλιστές του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ επέλεξαν την σημερινή ημέρα για να κάνουν κατάληψη στο κτήριο του e-ΕΦΚΑ καταγγέλλοντας τη Διοίκηση για βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο που ήταν προγραμματισμένο να επισκευαστεί σήμερα! Μάλιστα η κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, ημέρα Παρασκευή, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση και με κλεισμένα ραντεβού πολιτών, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν από κανέναν ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν. 

Σχετικά με την βλάβη στον κλιματισμό, πράγματι η βλάβη αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από 10 ημέρες και δόθηκε ρητή εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες καθώς και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς προϊσταμένους αυτών για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος. Μάλιστα, η Διοίκηση είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες συντηρήσεις κλιματιστικών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία των υποκαταστημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες. Για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επιδιόρθωση τόσο της εν λόγω βλάβης όσο και άλλων μεμονωμένων περιπτώσεων ανά την Ελλάδα αναζητούνται ήδη ευθύνες για αδράνεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άλλωστε και την διοικητική υποχρέωση να επιλύουν άμεσα ζητήματα ορθής λειτουργίας των υποκαταστημάτων.

Ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του e-ΕΦΚΑ, προβλήματα για τα οποία ουδέποτε υπήρξε η προσπάθεια απόκρυψης ή υποβάθμισης τους εκ μέρους της Διοίκησης. Όμως τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για όσους συστηματικά επιδεικνύουν δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες ή για όσους ενώ έχουν την υπηρεσιακή ευθύνη να λύνουν προβλήματα επιλέγουν να τα διαιωνίσουν.  

Για λογαριασμό αυτών ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία. 

 

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ